Hjälp med lyft i industri

Det finns tillfällen när logistiska problem uppstår i form av transport av saker. Med saker menar jag exempelvis produkter på ett lager. Hur många gånger har man inte letat efter den där handtrucken som man vet ska finnas här någonstans. Jag tror att många av er känner igen er i vad jag menar. Lösningen på detta kallas lyfthjälpmedel.

Lyfthjälpmedel är något så användbart som en maskin för att flytta saker. Det finns några varianter av detta där min favorit är takmonterade anordningar i form av telfers och traverser. Fördelen med dessa är att vi slipper stora, farliga truckar där mänsklig faktor och skicklighet spelar en alldeles för stor roll. Med en lyft monterad i taket slipper vi allt detta. I många fall finns inga risker alls om vi sätter upp rälsen korrekt. Sedan kan vi diskutera vad anledningen är till att inte fler företag använder sig av detta istället för exempelvis truckar. Jag tror att svaret på denna fråga är okunskap. Utan att ha gjort någon större empirisk undersökning så skulle jag gissa att åtminstone 20% av alla företag som använder truckar också skulle kunna dra stor nytta av takmonterade lyftanordningar.

Visst finns det en kostnad för installation men underhållskostnaderna är betydligt mindre vilket gör denna lösning till ock så mycket mer kostnadseffektiv på sikt. Är det inte det vi alla är ute efter? Nåväl, jag rekommenderar i alla fall alla ni som funderat i dessa banor att ge det ett försök. Det ska också sägas att utbudet är massivt idag och troligen finns det något för alla. En välfungerande lyft på arbetesplatsen är en investering i hela bolaget, inklusive anställda som upplever sitt arbete som betydligt mer lättskött än utan en fungerande anordning. Avslutningsvis vill jag passa på att önska alla er ett gott nytt lyfthjälpsamt år!