Bostadsrätter i Göteborg

Storstäderna växer genom bostadsrätterna

architecture-3173148_640

 

Sveriges största städer Stockholm, Göteborg och Malmö växer fram i allt snabbare takt. Urbaniseringen mot storstadsregionerna slutar inte tillta – folk söker sig hit för att arbeta, leva och bo. Bostadsbristen tilltar i samma utsträckning som urbaniseringen ökar och kommer förmodligen bestå för en lång tid framöver. Investerar man kapital i en bostadsrätt i Göteborg idag har man tre klara fördelar.

 

  1. Ni har valt hur man vill bo och prisnivåerna är förhållandevis lägre idag än tidigare.

 

  1. En investering med god avkastning vid en eventuell framtida försäljning.

 

  1. Valet var man vill bo är större vid köp av en bostadsrätt än vad som erbjuds genom kommunala hyresmarknaden.

 

Råd vad det gäller köp av bostadsrätt

Oavsett vilken bostadsrätt ni väljer att köpa finns det en del tänka på. Amorteringskravet har lett till en viss prissänkning på bostadsrätterna i dagsläget. I nuläget är det billigare att köpa en bostadsrätt än vad det varit för 2-3 år sedan. Köpare av en bostadsrätt i Stockholm, Göteborg och Malmö har idag en mycket god prisbild på bostadsrätterna, vilka har stabiliserats sedan amorteringskravet, 2016. Möjligen kommer amorteringskravet ytterligare skärpas under 2018. Händer det kommer priserna på bostadsrätterna ytterligare sjunka. För köparen gäller det att ha is i magen och ta absolut inte för stora banklån på bostadsrätten. Att tvingas sälja om någon i hushållet skulle bli arbetslös eller sjuk – kommer aldrig vara en bra affär.

 

Bostadsrätten – en god investering?

Köper man en bostadsrätt i Göteborg eller någon av de andra storstäderna kan man då vara säker på att bostadsrätten förblir en god investering?

 

Ja! Ser man bostadsrätten som en investering på lång sikt är det alltid en bra investering. Så har det alltid varit och så kommer det förbli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>